Danmark

Vattenfall og Facebook indgår langsigtet aftale

Udgivet: 2018-05-25 Opdateret: 2021-06-23 kl. 13:18

Vattenfall og Facebook indgår langsigtet aftale

Vattenfall og Facebook har underskrevet en langsigtet aftale om levering og balancering af elproduktionen fra tre nye norske vindmølleparker. Produktionen fra vindmølleparkerne kommer til at forsyne Facebooks nordiske datacentere i Odense og i Luleå (Sverige) med el.

Vattenfall har underskrevet en aftale med Facebook om at overføre og afbalancere elproduktionen fra tre nye vindmølleparker i Bjerkreim-området i det sydvestlige Norge. Facebook har købt hele produktionen, der omfatter 294 MW baseret på langsigtede PPA-aftaler (Power Purchase Agreement) fra Luxcara, der ejer vindmølleparkerne. Vattenfall vil levere elektriciteten til Facebooks datacentere i Odense og Luleå.

"Vattenfall er meget stolt af at kunne forlænge vores langvarige samarbejde med Facebook ved at integrere leveringen af ny vedvarende el i det nordiske elnet. Aftalen om energibalancering er Vattenfalls største med en ekstern part i Norden”, siger Branislav Slavic, Head of Business Sales i Norden.

"Vi er meget glade for samarbejdet med Vattenfall i vores hidtil største vedvarende energiprojekt i Europa. Disse projekter vil øge vindenergiproduktionen i det nordiske elsystem og give en 100 % vedvarende løsning til vores datacentre i Odense og Luleå i Sverige," siger Vince Van Son, kommerciel direktør for energi og infrastruktur hos Facebook. Det vil også indebære en vedvarende løsning for energianvendelsen på energicentret i Odense og muliggøre produktion af vedvarende varme til kommunen fra varme, der vil blive genindvundet i vores datacenter.

Hent artikel som PDF

Vil du gemme artiklen eller udskrive den? Hent artiklen via knappen nedenfor, så sendes den direkte til din email.